Επιτομή:
Η ενσωμάτωση εκπαιδευτικών λογισμικών στην εκπαίδευση έχει ανοίξει νέους ορίζοντες στη μάθηση τόσο στους μαθητές όσο και στους εκπαιδευτικούς. Στην συγκεκριμένη εργασία ασχολούμαστε με το Scratch, το οποίο προσφέρει την δυνατότητα να αντιληφθούν οι μαθητές την έννοια της διάδρασης μεταξύ αντικειμένων υλοποιώντας παράλληλα μικρά παιχνίδια.
Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι η κατασκευή μιας εκπαιδευτικής εφαρμογής μέσω οπτικού προγραμματισμού (Scratch), η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βοηθητικό υλικό στο μάθημα των Μαθηματικών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και ειδικότερα στις μαθηματικές πράξεις που αφορούν την πρόσθεση, την αφαίρεση και τον πολλαπλασιασμό. Επίσης μελετώνται οι Θεωρίες Μάθησης συσχετιζόμενες με την ενσωμάτωση τους στο εκπαιδευτικό λογισμικό, παρουσιάζονται οι κυριότερες Θεωρίες ως προς την αξιοποίησή τους στα εκπαιδευτικά προγράμματα και προσδιορίζονται τα χαρακτηριστικά τους.
Τέλος στην παρούσα εφαρμογή χρησιμοποιήθηκαν τεχνικές βασισμένες στο συμπεριφορισμό που εντοπίζονται στις ενέργειες επιδοκιμασίας ή αποδοκιμασίας μετά από την κάθε απάντηση του μαθητή.