dc.description.abstract |
Στην σημερινή κοινωνία τα δεδομένα διογκώνονται μέρα με την μέρα, λόγω της ταχύτατης εξέλιξης των επιστημών. Όλη αυτή η νέα γνώση δεν θα μπορούσε να επεξεργαστεί και να αναλυθεί με στόχο την παραγωγή νέας γνώσης, αν δεν είχαν βρεθεί τρόποι αποθήκευσης και οργάνωσης της με τέτοιον τρόπο ώστε να μπορεί να επιτευχθεί η περεταίρω επεξεργασία της.
Στην παρούσα εργασία γίνεται αναφορά σε κάποιες βάσεις δεδομένων που χρησιμοποιούνται από το ευρύ κοινό στις καθημερινές του δραστηριότητες σε διάφορους τομείς της ζωής του, όπως η υγεία, η διασκέδαση κτλ. Επίσης γίνεται μια ιστορική αναδρομή που δείχνει την εξέλιξη των τεχνολογιών των βάσεων δεδομένων και ποιες είναι εκείνες που τελικά επικράτησαν και χρησιμοποιούνται σήμερα.
Τέλος, έγινε ανάλυση του πληροφοριακού συστήματος μιας αποθήκης. Έγινε μελέτη των βασικών αναγκών που πρέπει να καλύψει το πληροφοριακό σύστημα μιας αποθήκης και στην συνέχεια με βάση αυτές τις ανάγκες υλοποιήθηκε σε ACCESS το υποσύστημα διαχείρισης της αποθήκης. Στόχος ήταν να δημιουργηθεί ένα υποσύστημα που να προβλέπει λάθη του χρήστη, ώστε η βάση να είναι ακέραιη και ενημερωμένη με σωστά δεδομένα. Να προβλέπει ελλείψεις προϊόντων και να ενημερώνει κατάλληλα τον υπεύθυνο, με στόχο την εύρυθμη λειτουργία της αποθήκης. |
el |