dc.description.abstract |
Το θέμα της παρούσης πτυχιακής εργασίας είναι η «Τεχνητή νοημοσύνη και η επίδρασή της στις ανθρώπινες σχέσεις».
Στο 1ο κεφάλαιο οι: «Εισαγωγικές έννοιες», δίνονται γενικά στοιχεία για το θέμα, η ιστορική αναδρομή, η βιβλιογραφική επισκόπηση και τέλος τα ψηφίσματα της ευρωπαϊκής επιτροπής για την ρομποτική,
Στο 2ο κεφάλαιο η: «Τεχνητή Νοημοσύνη», παρουσιάζονται οι τρόποι έκφρασης της Τεχνητής Νοημοσύνης, το Νευρωνικό Δίκτυο (ορισμός και λειτουργία του Νευρωνικού Δικτύου, οι ιδιότητες και εφαρμογές του Νευρωνικού Δικτύου, και η σχέση των νευρωνικών δικτύων με την Τεχνητή Νοημοσύνη, η «εκπαίδευση» νευρωνικών δικτύων), η Μηχανική Μάθηση (ορισμός και οι κατηγορίες Μηχανικής Μάθησης), και τέλος η Γνωσιακή Επιστήμη.
Στο 3ο κεφάλαιο η: «Τεχνητή Νοημοσύνη στην ιατρική», καταγράφονται εισαγωγικά στοιχεία, τα Έμπειρα Συστήματα στην ιατρική (γενικά, χρήση Έμπειρων Συστημάτων στην ιατρική), και τέλος η ανασκόπηση ιατρικών Έμπειρων Συστημάτων (MYCIN, PUFF, CENTAUR, INTERNIST, ILIAD, ToxoNet, DXplain, HELP, DoseChecker, QMR, PEIRS, APACHE ΙΙΙ, MDDB, HEPAXPERT Ι, ΙΙ, JEREMIAH, ATTENDING, EXPERT-D, CAA, SYSTEM D (Dizziness), ONCOCIN, CASNET, ANTICIPATOR, CADUCEUS, MedFrame/CADIAG-IV, AI/RHEUM, ISP, SEER, MUNIN, HEADMED, VM, MOLGEN).
Στο 4ο κεφάλαιο: «η Τεχνητή Νοημοσύνη μέσα από τον κινηματογράφο», απαριθμούνται οι κινηματογραφικές ταινίες όπου η Τεχνητή νοημοσύνη επηρεάζει τις ανθρώπινες σχέσεις και συναισθήματα, όπως: Τεχνητή Νοημοσύνη «Artificial Intelligence: AI», Ex Machina, Alien, Dr. Goldfoot and the Bikini Machine, Her, Blade Runner, 2001: A Space Odyssey, Robot & Frank, the Stepford Wives, Bicentennial Man, Metropolis, Star Wars.
Στο 5ο κεφάλαιο τα: «Αποτελέσματα της ραγδαίας εξέλιξης των λογισμικών συστημάτων και της Τεχνητής Νοημοσύνης», παρουσιάζονται οι ραγδαίες αλλαγές στην «Υπολογιστική» Σκέψη (συνομιλία υπολογιστή-ανθρώπου, υπολογιστής εναντίον ανθρώπου σε παρτίδα σκακιού, σύγκριση Νοημοσύνης Υπολογιστών, ζώων και ανθρώπων), οι δυνατότητες των υπολογιστικών μηχανών, η σχέση της μηχανής και της Ελεύθερης Βούλησης (οι Υλιστικές Θέσεις, η Αρχή της Αβεβαιότητας), και τέλος η Τεχνητή της Ελεύθερης Βούλησης.
Τέλος στα Συμπεράσματα καταγράφονται οι επεξηγήσεις του όρου και της έννοιας της Τεχνητής Νοημοσύνης, η σύγκριση των θετικών και αρνητικών αποτελεσμάτων στις ανθρώπινες σχέσεις και τα συναισθήματα. |
el |