Επιτομή:
Σκοπός: Η παρούσα έρευνα έχει όσο βασικό στόχο να ερευνηθούν η θερμικές επιδράσεις τεσσάρων διαφορετικών μεθόδων φυσικοθεραπείας κατά την εφαρμογή τους σε οπίσθιους μηριαίους
Μέθοδος: Δέκα (10) ασυμπτωματικοί ασθενείς υποβλήθηκαν σε τέσσερις διαφορετικούς τύπους θεραπείας(1η indiba active, 2η indiba fascia, 3η indiba active placebo,4η indiba fascia placebo). Η συμμετέχοντες είχαν μέσο ορό ηλικίας 24.6 έτη, ύψος 1.78 μέτρα και σωματικό βάρος 76.8 Κιλών . Όλα τα άτομα ακολούθησαν την ίδια διαδικασία πριν την εφαρμογή της θεραπείας. Αφού ξάπλωσαν σε πρηνή θέση μετρήθηκε η εσωτερική θερμοκρασίας σώματος. Μετρήθηκε η μεσότητα τον οπίσθιων μηριαίων και τοποθετήθηκε σε αύτη προκατασκευασμένο σχήμα πέντε(5) σημείων . Από το κάθε σημείο μετρήθηκε η επιφανειακή θερμοκρασία πριν και μετά την εφαρμογή . Μέτα την εφαρμογή οι μετρήσεις συνεχίστηκαν, ανά 1 λεπτό, μέχρι τα σημεία να ανακτήσουν την πρότερα θερμοκρασία τους.
Αποτελέσματα: Τα ευρήματα της έρευνας ανέδειξαν σημαντική αύξηση της επιφανειακή θερμοκρασία μετά από τις ενεργές εφαρμογές συγκριτικά με τις εικονικές (placebo). Δεν παρατηρήθηκε όμως σημαντική διαφορά στην αύξηση της θερμοκρασίας ανάμεσα στις δυο ενεργές εφαρμογές που πραγματοποιήσαμε . Η μεταβλητή στην οποία εμφανίστηκε σημαντική διαφορά ανάμεσα στις εφαρμογές της έρευνας ήταν ο χρόνος μέγιστης παραμονής της αυξημένης θερμοκρασίας στο σώμα. Συγκεκριμένα ο χρόνος παραμονής της αυξημένης θερμοκρασίας μετά την εφαρμογή INDIBA Fαcsia ήταν κάτι περισσότερο από διπλάσιος σε σχέση με το ΙΝDIBA Active. Και σχεδόν διπλάσια ΙNDIBA FASCIA PLACEBO σε σχέση με το ΙΝDΙΒΑ ΑCTIV.
Συμπέρασμα: Αυτή η διατήρηση της αυξημένης θερμοκρασίας πάνω από την αρχική βασική μέτρηση είναι ιδιαίτερα σημαντική από κλινική άποψη καθώς η αυξημένη θερμοκρασία του δέρματος συνδέεται άμεσα με αυξημένη αιματική κυκλοφορία και μεταβολισμό των υποκειμένων ιστών της περιοχής.