Επιτομή:
Παρότι η Ελλάδα δεν διαθέτει πολλά Μουσεία είναι σημαντικό να προάγει και μέσω της Μουσειοπαιδαγωγικής τον πολιτισμό της και ιδιαίτερα στις μικρές ηλικίες, ώστε να καλλιεργηθούν σωστά σε όλους τους τομείς. Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια τα Μουσεία κάνουν προσπάθειες να προσελκύσουν όλο και μικρότερες ηλικιακές ομάδες και αυτό επιτυγχάνεται με τις κάθε μεθόδους που χρησιμοποιεί το κάθε Μουσείο.
Η παρούσα πτυχιακή εργασία εκτός από το Θεωρητικό και Πρακτικό κομμάτι της Μουσειοπαιδαγωγικής, αναλύει όλες τις ψηφιακές τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται για εκπαίδευση στα Μουσεία και κυρίως αναφέρεται στο Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας. Επίσης, εστιάζει στην υλοποίηση ενός Μουσειοπαιδαγωγικού Εκπαιδευτικού Προγράμματος σε ένα ιδιαίτερο Μουσείο, το οποίο μέσα από την Μουσειοπαιδαγωγική προσπαθεί να αποτελέσει ένα σημαντικό εκπαιδευτικό εργαλείο για την διδασκαλία της Επιστήμης και της Τεχνολογίας σε όλα τα εκπαιδευτικά επίπεδα προσφέροντας στο κοινό βιωματική εμπειρία.
Παρακάτω θα δούμε αναλυτικά την εκπαιδευτική γλώσσα προγραμματισμού Scratch,τις προοπτικές αλλά και μεθόδους που βοήθησαν ώστε να ολοκληρωθεί και να υλοποιηθεί το νέο αυτό Μουσειοπαιδαγωγικό πρόγραμμα που θα εισαχθεί στο Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας.