Επιτομή:
Η παρούσα έρευνα έχει ως θέμα τα παράσιτα και τις πιθανές λοιμώξεις που μπορούν να προκληθούν στα εκτρεφόμενα ψάρια της ιχθυοκαλλιέργειας. Πιο συγκεκριμένα αναλύονται τα χαρακτηριστικά 2 ειδών που συναντώνται πιο συχνά στην ελληνική ιχθυοκαλλιέργεια και εκτροφή. Αυτά είναι η τσιπούρα (Sparus Aurata) και το λαβράκι (Dicentrarchus Labrax), δυο μεσογειακά ψάρια που είναι ευρύαλα και ευρύθερμα, αντέχουν δηλαδή σε μεγάλες μεταβολές της αλατότητας και θερμοκρασίας του νερού.
Ύστερα κύριο θέμα της έρευνας είναι η παρασιτολογική εξέλιξη μιας εταιρείας μέσα στα έτη 2019 και 2020 και θα δούμε την διακύμανση λοιμωδών επιπλοκών στα 2 είδη τσιπούρα και λαβράκι, πώς επηρέασε η εποχή, η θερμοκρασία και άλλοι παράμετροι για την αύξηση των παρασίτων στα ψάρια. Aναλύονται ξεχωριστά όλες οι πιθανές λοιμώξεις που μπορούν να επηρεάσουν τα 2 αυτά είδη, τι αντίκτυπο έχουν στον οργανισμό του ψαριού καθώς και πως μπορούν να αντιμετωπιστούν, αν μπορούν ή αλλιώς πως μπορούν να προληφθούν.
Στο σημείο αυτό πρέπει να αναφερθεί πως ο βασικός λόγος της επιλογής των προαναφερθέντων ειδών έγκειται τόσο στην εμπορικότητα τους, όσο και στην καλή γνώση των βιολογικών παραμέτρων ανάπτυξης τους.