Επιτομή:
Εισαγωγή: Το ελληνικό δίκαιο παρουσιάζει μια σειρά από μορφές επιχειρήσεων οι οποίες παρέχονται για το διαχωρισμό των εταιρικών σχέσεων. Η ελληνική νομολογία αναγνωρίζεται εγχώρια ως μια έμμεση πηγή δικαίου η οποία χρησιμεύει ώστε να ερμηνεύσει τις νομικές διατάξεις και να λειτουργήσει ως οδηγός για τα χαμηλού βαθμού δικαστήρια
Σκοπός: σκοπός της παρούσας μελέτης είναι η βιβλιογραφική και ερευνητική προσέγγισης των αλλαγών της νομοθεσίας για τη φορολογία των ΑΕ με βάση τη λογιστική προσέγγιση τους.
Μεθοδολογία: Η ερευνητική προσέγγιση πραγματεύεται τη συλλογή των απόψεων των Ελλήνων και Ελληνίδων λογιστών και λογιστριών σχετικά με το νόμο 4548/2018, και πιο συγκεκριμένα με την τροποποίηση του, με το νόμο 4587/2018. Το εργαλείο τη μελέτης αφορά ένα δομημένο ερωτηματολόγιο με 15 ερωτήσεις. Οι αναλύσεις έγιναν με το SPSS της IBM.
Συμπεράσματα: Οι λογιστές θεωρούν πως οι ΑΕ πλέον αντιμετωπίζουν αρκετές δυσκολίες με το νόμο 4587/2018. Το 64,7% του δείγματος θεωρεί πως η μείωση της ελάχιστης ονομαστικής αξίας των μετοχών δυσκολεύει τη λειτουργία των ΑΕ και το 64,7% του δείγματος θεωρεί πως οι λειτουργία των ΑΕ δυσκολεύεται λόγο του νέου νόμου που παρέχει την δυνατότητα σε ΑΕ να προβλέψουν ρυθμιστικές διαδικασίες στο καταστατικό τους.